Amerikaanse bioscoopketen AMC overweegt betalingen met dogecoin (DOGE) te gaan accepteren

Amerikaanse bioscoopketen AMC overweegt betalingen met dogecoin (DOGE) te gaan accepteren

Vorige maand kwam al naar buiten dat de grote Amerikaanse bioscoopketen AMC met beide benen de wereld van crypto in zou gaan stappen. Zij kondigde destijds aan dat zij bitcoin (BTC) zouden gaan accepteren als betaalmiddel.

Vervolgens maakte AMC bekend dat zij niet enkel bitcoin willen gaan accepteren, maar ook andere cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) en litecoin (LTC)

AMC heeft een erg tumultueuze periode achter de rug. Het ging niet goed met het bedrijf als gevolg van de corona pandemie en vervolgens kreeg het bedrijf te maken met een enorme prijsvolatiliteit. Een groep investeerders die ook achter de Gamestop (GME) pump zat zorgde er ook voor dat de koers van AMC explosieve koersbewegingen maakte.

Dogecoin en AMC

Inmiddels heeft de CEO van AMC, Adam Aron, via een poll op Twitter gevraagd of het bedrijf in zee moet gaan met de meme-coin dogecoin. Uiteraard was de reactie hierop overweldigend door een grote aanwezigheid van de dogecoin gemeenschap.

Op dit moment heeft de poll al meer dan 110.000 reacties gekregen. 70% van deze reacties reageerde positief. Slechts 22% gaf aan dat zij geen heil zagen in dogecoin adoptie door de bioscoopketen. Overduidelijk wordt er door Twittergebruikers dus gehoopt dat AMC inderdaad dogecoin gaat accepteren als betaalmiddel.

Dogecoin betalingen

Mocht dit uiteindelijk daadwerkelijk gebeuren dan zal AMC niet het eerste bedrijf zijn dat dogecoin accepteert. Het afgelopen jaar heeft dogecoin een enorme sprong in populariteit gemaakt en dit is niet onopgemerkt gebleven bij bedrijven.

Enkele andere grote bedrijven zoals Newegg, een winkelketen voor computer gerelateerde zaken, en het basketbalteam Dallas Maverick hebben al langere tijd dogecoin omarmt als betaalmiddel.

Elon Musk deelde een tijdje terug een vergelijkbare poll op Twitter. Hij vroeg destijds of Tesla dogecoin zou moeten gaan accepteren als betaalmiddel. Musk is uiteraard groot fan van het project en zijn naam is ook niet meer weg te denken uit de dogecoin gemeenschap.

Waar het project ooit als letterlijke grap begon, is het dogecoin toch gelukt om een houvast te krijgen als een van de grootste cryptocurrencies ter wereld. Zelfs wordt de meme-coin steeds meer en meer omarmt als legitiem betaalmiddel.4

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.