Binance moet op zoek naar nieuwe bankpartner

Binance moet op zoek naar nieuwe bankpartner

De samenwerking tussen de Amerikaanse Silvergate Bank en het crypto handelsplatform Binance is stopgezet door Silvergate. Een reden is tot zo ver nog niet bekend, wel is duidelijk dat Binance hard op zoek moet naar een nieuwe partner.

Silvergate Bank stapt uit samenwerking

Binance, een populair en professioneel crypto handelsplatform, moet op zoek naar een nieuwe bankpartner voor grote dollar stortingen nadat de Amerikaanse bank Silvergate de samenwerking met het handelsplatform op heeft gezegd. Het platform Binance is opgericht in 2017 en het is er mogelijk te handelen in een groot aantal cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Tron, maar naast deze grote munten ook nog 150 andere cryptovaluta waar je uit kan kiezen. Ook biedt het bedrijf stablecoins aan als een vervanging van echte dollars, om zo een stabiele en betrouwbare bankoverschrijving te kunnen garanderen voor hun klanten.

Hoewel de Silvergate Bank bekend staat als een ‘crypto vriendelijke’ bank, zegt het bedrijf toch de samenwerking tussen de twee op. Vroeger konden institutionele klanten, zoals banken of hedgefondsen, via Silvergate Bank dollars storten. Vanaf 11 juni zal dit echter niet meer mogelijk zijn. Een reden voor het stopzetten van de samenwerking heeft de Silvergate Bank nog niet gegeven. De samenwerking tussen de twee is niet van lange duur geweest, pas eind vorig jaar gingen ze samen in zee.

Het bericht werd afgelopen woensdag door Binance met hun klanten gedeeld. Klanten die de komende 21 dagen toch nog transacties sturen, krijgen gewoon nog hun geld terug, hoewel dit bedrag lager kan zijn dan de originele transactie door transactie- en servicekosten van de bank.

Binance geeft in de mail gestuurd naar hun klanten aan dat ze op zoek zijn naar een alternatief. Wie de volgende bank is die met Binance de samenwerking aangaat is voorlopig nog even de vraag. De beste kansen voor Binance liggen waarschijnlijk in de Amerikaanse staten Illinois en Wyoming, twee omgevingen die een omgeving proberen te creëren die bitcoinbank vriendelijk is.

Gevolgen die de maatregelen van het stopzetten van de samenwerking zal hebben, zijn al te merken. Zo geeft Renzo Morales Diaz dat zijn geld al twee weken vast zit en hij er niet bij kan, omdat Silvergate de dollars op dit moment vasthoudt.

Een opluchting: voor Nederlandse gebruikers hebben deze maatregelen voorlopig geen gevolgen, euro stortingen worden nog ondersteund, zover bekend. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link