Bitcoin (BTC) betalingen via Twitter? CEO Jack Dorsey: “Een kwestie van tijd”

Bitcoin (BTC) betalingen via Twitter? CEO Jack Dorsey: “Een kwestie van tijd”

Het is slechts een kwestie van tijd voordat het Bitcoin (BTC) Lightning Network (LN) wordt geïntegreerd op Twitter en BlueSky. Dat schreef Twitter CEO Jack Dorsey enkele uren geleden in een tweet. De integratie van LN zou een enorme boost voor zowel Bitcoin als de schalingoplossing zelf betekenen.

Een van de problemen waar Bitcoin tegenaan loopt is schaalbaarheid. Door Proof-of-Work (PoW) waarop Bitcoin draait, zal het netwerk grote hoeveelheden transacties tegelijk niet aankunnen. Het gevolg zou onder andere een opstopping op het netwerk zijn naast hoge transactiekosten. Het LN is een schalingoplossing die bovenop Bitcoin gebouwd is.

Middels het LN kunnen mensen razendsnel BTC naar elkaar versturen zonder dat deze transacties direct op de blockchain geregistreerd hoeven te worden. Het is dus een soort direct betalingskanaal tussen nodes. De transacties worden uiteindelijk aan de blockchain toegevoegd zodra het betalingskanaal wordt gesloten. Deze directe link maakt het doen van kleine bitcoin betalingen snel en goedkoop.

Het aantal LN nodes nam de afgelopen jaren gestaag toe maar sinds begin dit jaar kwam de groei van het netwerk in een stroomversnelling. Het netwerk telt nu 11.800 nodes, een toename van 40% sinds 1 januari. Kortom, het lijkt erop dat het netwerk van de grond begint te komen!

Jack Dorsey stelt nu dat het slechts een kwestie van tijd is voordat LN ook op Twitter en zijn blockchain-broertje BlueSky, dat nog in ontwikkeling is, ondersteund zal worden:

Hoe dit precies vorm zal krijgen is vooralsnog onduidelijk. Wel is het een interessante ontwikkeling. Zo is het mogelijk dat bitcoin betalingen via Twitter ondersteund zullen worden, of denk bijvoorbeeld aan het geven van fooi aan personen op Twitter. We houden het in ieder geval goed in de gaten!

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link