Bitcoin (BTC) beursfonds in de VS: Finance-reus Fidelity probeert toezichthouder over te halen

Bitcoin (BTC) beursfonds in de VS: Finance-reus Fidelity probeert toezichthouder over te halen

Een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), het is voor veel investeerders de ideale manier om in bitcoin te investeren. Terwijl er al verschillende bitcoin ETF’s bestaan in de wereld, lopen de Verenigde Staten op dit vlak nog altijd achter. Geen een van de verschillende BTC ETF-aanvragen werd tot nu toe goedgekeurd door de Securities and Exchanges Commission (SEC). Nu zet finance-reus Fidelity extra druk op de toezichthouder.

Uit een recent gepubliceerd document blijkt dat de financiële dienstverlener een meeting heeft gehad met de SEC. Daarbij waren een aantal hooggeplaatste Fidelity bestuurleden aanwezig. Ook Kyle Murray, vicepresident van de CBOE beurs uit Chicago was erbij. Samen probeerden zij te onderbouwen waarom een bitcoin ETF goedgekeurd zou moeten worden.

De voornaamste reden is dat de bitcoin-markt volwassen is geworden. Naast dat de cryptocurrency een marktkapitalisatie van dichtbij de $1 biljoen heeft, is ook de handelsvolume en daarmee de liquiditeit de afgelopen tijd flink toegenomen. Kortom, de risico’s waar de SEC bij eerdere afwijzingen op teruggreep, bijvoorbeeld marktmanipulatie, zijn grotendeels opgelost.

Ook wordt aangehaald dat er in de rest van de wereld wel bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd. Deze fondsen hebben tot nu toe nog nooit met problemen te maken gekregen. Zo is er het populaire Canadese beursfonds en werd onlangs nog een dergelijk fonds in Frankrijk goedgekeurd.

Of de SEC overtuigd is door de presentatie van Fidelity blijft afwachten. Een goedkeuring van een Amerikaanse bitcoin ETF zou goed nieuws zijn. Het opent namelijk de deuren voor grote pensioenfondsen, institutionele beleggers maar ook retailbeleggers die liever niet de bitcoins zelf in bezit willen hebben. Het investeren in bitcoin zou hierdoor makkelijker en veiliger worden voor hen.

Op 1 maart van 2021 werd er door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) een voorstel om de handelsregels aan te passen ingediend bij de SEC wat ervoor zou moeten zorgen dat bitcoin ETF’s mogelijk worden. De SEC stelde de beslissing over dit voorstel enkele dagen geleden nog uit.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.