Bitcoin (BTC) handelsvolume op P2P exchanges nam in deze landen toe, adoptie zet verder door

Bitcoin (BTC) handelsvolume op P2P exchanges nam in deze landen toe, adoptie zet verder door

Cryptocurrencies bieden veel mensen in de wereld een geweldige kans om aan inflatie te ontsnappen, mee te doen aan de economie en simpelweg veilig hun geld digitaal te bewaren en verzenden. Het is dan ook niet gek dat het vooral het Afrikaanse continent is dat de afgelopen zes maanden een groei in handelsvolume zag op peer-to-peer crypto exchanges. Dat blijkt uit data van UsefulTulips.org.

Crypto exchanges zoals Coinbase en Binance bieden traders een platform om op te handelen. Het zijn in dit geval Binance en Coinbase zelf die het platform faciliteren, onderhouden en laten draaien. Peer-to-peer, of P2P handelsplatformen werken anders. Handelaren op dit soort platformen doen direct zaken met elkaar. Het P2P platform zelf is dus eigenlijk een soort van Marktplaats, maar dan voor crypto.

UsefulTulips.org houdt bij voor hoeveel er op de twee grootste P2P exchanges verhandeld wordt; Paxful en LocalBitcoins. Kijken we naar de afgelopen 180 dagen en vergelijken we dit met de voorgaande 180 dagen, dan valt op dat een regio in de wereld steeds vaker bitcoins koopt via deze exchanges.

Terwijl Europa en Noord-Amerika juist een daling zien in handelsvolume, zien verschillende Afrikaanse landen een toename van tussen de 16 en 30%. De vraag naar bitcoin (BTC) in Afrika nam dus sterk toe. Zoomen we in dan zien we vooral Nigeria, Kenia en Ghana eruit springen. Opvallend is dat Nigeria juist een land is dat hard optreedt tegen exchanges en crypto.

Een andere regio waar het P2P volume is toegenomen is Azië. De groei daar komt vooral uit India, het land waar de afgelopen maanden onduidelijkheid heerste over of crypto verboden zouden worden of niet. Het handelsvolume in India nam toe met bijna 20%. Ook de Filipijnen, Thailand en Indonesië zagen het handelsvolume in hun fiatvaluta toenemen.

Steeds meer landen beginnen in te zien dat Bitcoin een uitkomst kan bieden. Zo ook El Salvador. Het Centraal-Amerikaanse land besloot bitcoin zelfs een wettelijk betaalmiddel te maken!

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link