Bitcoin (BTC) koers zet stijging door, $50.000 in zicht – Cardano (ADA) de grootste top 10 stijger!

Bitcoin (BTC) koers zet stijging door, $50.000 in zicht – Cardano (ADA) de grootste top 10 stijger!

De klim die de bitcoin (BTC) koers vlak na het Litecoin (LTC) Walmart-debacle inzette, heeft er vandaag voor gezorgd dat de koers weer een mooie beweging heeft gemaakt. Vrijwel de hele markt kleurt hierdoor groen met eindelijk weer wat leven bij cardano (ADA). Die altcoin stijgt namelijk het hardst van de top 10!

Bitcoin (BTC) betreedt bovenste helft van prijsrange

Sinds de hevige volatiliteit van twee dagen geleden heeft bitcoin een aantal positieve stappen gezet. BTC staat ten opzichte van dat moment namelijk alweer met 10% in de plus. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $48.200 op crypto exchange Coinbase waarbij het handelsvolume tevens toeneemt op de 4-uurs grafiek.

De koers betreedt hiermee weer de bovenste zone van de prijsrange waar bitcoin al sinds begin augustus in handelt. De onderzijde van deze range ligt ongeveer bij $42.000 en de koers lijkt goed op weg te zijn om de $50.000 weer aan te tikken. Toch moeten we afwachten of we deze keer wel een voortzetting van de beweging zien. Zo kan de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek rond het huidige prijsniveau roet in het eten gooien.

Cardano (ADA) laat eindelijk weer wat zien

Ook binnen de top 10 zien we groenkleurende koersen. Ethereum (ETH) volgt bitcoin en staat 3,3% in de plus. Cardano stijgt met 7,3% en is de grootste top 10 stijger. ADA is nu $2,57 waard. Binance coin (BNB) doet het ook niet slecht en stijgt 6,3%. BNB is daarmee nu $435 waard.

De enige daler binnen de top 10 is polkadot (DOT). De nummer 8 daalt 2% en is $36,6 waard. Opvallend is dat solana (SOL) stand weet te houden, ondanks de grote problemen waarmee het netwerk gisteren te kampen had. De grootste stijgers van de top 100 zijn curve DAO token (CRV) en fantom (FTM). Zij stegen de afgelopen 24 uur met 19,2% en 18,7% respectievelijk.

Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,18 biljoen waard, een stijging van 2,8%. De bitcoin dominantie blijft ondanks de goed presterende altcoins gelijk op 41,6%.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.