Bitcoin (BTC) naar $500.000? Ark Investment’s Cathie Wood heeft hoge verwachtingen

Bitcoin (BTC) naar $500.000? Ark Investment’s Cathie Wood heeft hoge verwachtingen

Ark Investment Management is een grote Amerikaanse vermogensbeheerder onder leiding van de bekende bitcoin (BTC) bull Cathie Wood. Onlangs is naar buiten gekomen dat Ark hun eigen fondsen in staat gaat stellen om te investeren in Canadese bitcoin exchange traded funds (ETF).

Ark Invest en crypto

Bloomberg meldt dat deze vrijdag een nieuwe aanvraag werd ingediend voor het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Dit fonds heeft een waarde van zo’n $5,7 miljard. Het fonds heeft tegelijkertijd de brochure aangepast en vermeldt nu expliciet bitcoin ETF’s in Canada.

Dit is niet de eerste keer dat Ark Invest blootstelling aan bitcoin en andere cryptocurrencies genereert voor geïnteresseerde investeerders. Zo hebben enkele fondsen van de vermogensbeheerder in totaal al meer dan 1 miljoen aandelen van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase gekocht.

Ook heeft Ark Invest toen de koers van bitcoin een paar maanden terug op een bijzonder laag punt stond tenminste 450.000 aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gekocht met een marktwaarde van $13 miljoen.

Blijkbaar is dit goed bevallen, want er wordt nu dus ook blootstelling aan bitcoin middels Canadese ETF’s aan het portfolio van Ark Invest toegevoegd.

Cathie Wood en Ethereum (ETH)

Aan het Hoofd van Ark staat Cathie Wood. Cathie wood is al enige tijd een uitgesproken voorstander van de wereld van crypto. Zo gelooft Wood onder andere dat een bitcoin prijs van $500.000 absoluut niet uitgesloten is. Daarnaast geeft ze aan dat de op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH) eveneens een mooie toekomst tegemoet gaat.

Vooral de grote EIP-1559 update van het Ethereum netwerk heeft het vertrouwen in het project van Wood behoorlijk goed gedaan. Volgens haar is de verschuiving naar een proof-of-stake consensus model een serieuze vooruitgang. 

Het is duidelijk dat Cathie Wood en Ark Invest voorlopig de wereld van crypto nog niet links laten liggen. Integendeel, het vertrouwen in zowel bitcoin als ethereum is groot. Het lijkt er daarom op dat het toevoegen van bitcoin ETF’s aan het assortiment niet de laatste ontwikkeling van zijn soort zal zijn voor de vermogensbeheerder.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.