Bitcoin (BTC) prijsverwachting: ‘Ik ben klaar voor +$40.000’ – Chiliz (CHZ) stijgt als een van de weinige

Bitcoin (BTC) prijsverwachting: ‘Ik ben klaar voor +$40.000’ – Chiliz (CHZ) stijgt als een van de weinige

Na een mooi herstel van bijna 25% is bitcoin (BTC) vandaag op weerstand gestuit bij $38.000. Wel zien we de BTC prijs standhouden boven een belangrijke moving average (MA) en dus is de hoop op een verder herstel nog intact. Daarvoor is dus wel een duurzame uitbraak nodig. Gaan we die $40.000 eindelijk weer opzoeken of is het een stuiptrekking?

Bitcoin (BTC) stuit op obstakel

De bitcoin koers kon sinds 8 juni een mooie stijging neerzetten waarmee de moeder der aller cryptocurrencies uiteindelijk bijna 25% in waarde kon stijgen. Een mooie beweging die gepaard ging met aardig wat handelsvolume maar afgestopt werd bij $38.425. Sindsdien is bitcoin weer iets teruggezakt nadat de bulls de $38.000 niet direct konden breken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $36.906 op crypto exchange Coinbase.

Ondanks dat het volume tevens is afgenomen, houdt bitcoin vooralsnog stand boven de 4-uurs 50-MA. Vanochtend vond bitcoin precies op deze MA steun waarna bitcoin weer iets kon herstellen. Om hoop te houden op een verder herstel is het van belang dat bitcoin in ieder geval standhoudt boven de $35.000.

De bekende analist Luke Martin vertelde zijn bijna 280.000 volgers op Twitter zojuist dat de grafiek er technisch gezien constructiever uitziet ten opzichte van een aantal dagen geleden. Hij heeft dan ook een bitcoin prijsverwachting van +$40.000, een verwachting die aansluit op wat Mike McGlone eerder deelde.

“BTC technisch vooruitzicht is nu constructiever en ik ben klaar voor +40k.

Ik zie alles in de 35ks een mooie dip om te kopen voor de rest van de week.”

Altcoins kleuren weer grotendeels rood

Ook vandaag leveren de altcoins weer iets in op bitcoin. Bitcoin staat ten opzichte van 24 uur geleden namelijk precies 0% in de min. De altcoins in de top 10 zien daarentegen overwegend dalingen van rond de 5%. Ethereum (ETH) zakt 5,8% in waarde en is $2.462 waard. Binance coin (BNB) zakt met 6,3% nog iets harder terug en is $351,60 waard.

Wel zien we een aantal altcoins nog steeds stijgen. Chiliz (CHZ) staat 7,5% in de plus terwijl bitcoin gold (BTG) 6,8% in waarde stijgt. Toch neemt de bitcoin dominantie met 1,1% toe naar 43,6%. De bitcoin dominantie geeft aan hoe groot de waarde van bitcoin is ten opzichte van de rest van de cryptomarkt.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.