Bitcoin (BTC) transacties op darkweb verstuurd naar mixers nemen toe

Het aantal bitcoins (BTC) dat tussen entiteiten op het darkweb is verstuurd, is in het eerste kwartaal van 2020 afgenomen wanneer we dit vergelijken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Crystal Blockchain. Daar staat echter tegenover dat de totale waarde van deze transacties wel toeneemt.

Het darkweb, ook wel het darknet genoemd, is een soort internet waartoe je alleen toegang hebt met specifieke software. Op dit “ondergrondse” internet kun je allerlei illegale diensten en producten kopen zoals drugs, waarvoor men over het algemeen met bitcoin betaalt.

De onderzoekers van Crystal Blockchain schrijven in hun Crypto Activity Report dat het aantal BTC dat door entiteiten op het darkweb is ontvangen, is afgenomen. In Q1 van 2019 ontvingen zij nog bij elkaar 64.000 BTC, in het eerste kwartaal van dit jaar nam dit af tot 47.000 BTC. Ook het totaal aantal BTC dat werd verzonden door entiteiten op het darkweb nam af. Dat ging van 64.000 BTC in Q1 2019 naar 50.000 BTC in Q1 2020.

Dat klinkt positief, echter zit er nog een addertje onder het gras. De totale waarde van de bitcoin die op het darkweb werd verplaatst groeide namelijk met 65% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De onderzoekers denken dat de groei te maken heeft met zowel de toename van de waarde van bitcoin als de toenemende adoptie van bitcoin.

Bitcoin mixers steeds populairder

Daarnaast stellen de onderzoekers vast dat mixers steeds populairder worden. Transacties met bitcoin worden vastgelegd op een publieke blockchain. Alhoewel er geen namen of andere persoonlijk informatie wordt opgeslagen op de blockchain, is het alsnog mogelijk om met bepaalde analysesoftware een idee te krijgen wie er achter een transactie zit. Met een mixer wist een crimineel zijn digitale sporen door transacties door elkaar te husselen.

Terwijl er in 2019 nog slechts 1% van de verstuurde darkweb bitcoins naar mixers werd verstuurd, steeg dit aandeel in 2020 naar maar liefst 20%. Daarbij komt het feit dat het aantal bitcoin dat naar exchanges werd verstuurd waar verificatie vereist is, van 24% naar 13% afnam.

The post Bitcoin (BTC) transacties op darkweb verstuurd naar mixers nemen toe appeared first on Crypto Insiders.

bybit

Crypto nieuws