Bitcoin (BTC) verbod in India wellicht van tafel, Indiase crypto-industrie komt weer langzaam op gang

Bitcoin (BTC) verbod in India wellicht van tafel, Indiase crypto-industrie komt weer langzaam op gang

Wellicht goed nieuws voor cryptocurrency fans in India. Het lijkt erop dat een eventueel verbod op bitcoin (BTC) niet meer bij de Indiase regering op tafel ligt en dat de overheid kiest voor een nieuw soort classificatiesysteem voor digitale activa. Dat meldt The New Indian Express op 10 juni.

De wettelijke status van crypto is al enige tijd onzeker in India en de afgelopen tijd kwam regelmatig naar buiten dat het land op het punt stond een totaal verbod in te voeren. Nu lijkt het erop dat de Indiase overheid kiest voor een andere vorm van regulering. In het nieuwe systeem zou bitcoin bestempeld worden als een alternatieve activaklasse en valt daarmee onder het toezicht van de Securities and Exchange Board of India (SEBI).

Het Indiase parlement zal deze zomer overleggen over de nieuwe wetgeving, meldt de publicatie. Ketan Surana van de Internet and Mobile Association of India is er positief over:

“We kunnen zeker zeggen dat de nieuwe commissie die werkt aan cryptocurrencies erg optimistisch is over de regelgeving en wetgeving over cryptocurrency.”

In gerelateerd nieuws meldt persbureau Reuters dat grote cryptocurrency-exchanges op zoek zijn om hun entree te maken op de Indiase markt. Het gaat naar verluidt om Kraken, Bitfinex en KuCoin die alle drie Binance willen opvolgen:

WazirX, de exchange token van de Indiase crypto-beurs met dezelfde naam, lijkt al te genieten van het nieuws. De koers steeg enkele uren geleden met zo’n 26%.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.