Bitcoin (BTC) wet in VS zorgt voor angst, vandaag nog een kans om wetstekst aan te passen

Bitcoin (BTC) wet in VS zorgt voor angst, vandaag nog een kans om wetstekst aan te passen

Gisteren was onder andere op Crypto Insiders het nieuws te lezen dat een wetsvoorstel in de Verenigde Staten een mogelijke oorzaak is van de huidige dalingen van de bitcoin (BTC) koers. Dat wetsvoorstel zou het voor cryptogebruikers zoals miners in de VS namelijk bijzonder moeilijk maken. Gelukkig zijn er nu wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Maar volgens cryptovoorstanders is het nog niet genoeg.

Onlangs introduceerde de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel van $550 miljard. $28 miljard van dat bedrag moet voortvloeien uit de crypto-industrie. Dit wil de Senaat doen door de definitie van ‘broker’ te vebreden. Voorstanders van crypto vrezen dat het taalgebruik in het wetsvoorstel te breed is. Zo zouden in principe zelfs miners en decentralized finance (DeFi) platformen getroffen kunnen worden. Daar bovenop komt natuurlijk het feit dat de privacy behoorlijk wordt aangetast.

De definitie voor een broker is nu iets aangepast met als doel specifieker te zijn. Toch is het nog niet genoeg voor onder andere Jerry Brito van crypto denktank Coin Center:

“We kregen niet de taal die we wilden in de definitieve wetstekst. Het is beter dan waar het begon, maar nog steeds niet goed genoeg om miners en gelijkaardige personen duidelijk uit te sluiten.”

Brito legt in een volgende tweet uit dat vandaag een aanpassingsproces van start gaat waarin de tekst nog aangepast kan worden. “We werken met onze vrienden en geallieerden in de Senaat om dit voor elkaar te krijgen,” aldus Brito. Een toegewijde groep van crypto organisaties en bedrijven zouden zich op dit moment inzetten om de wet aan te passen.

Wat is er zo erg aan dit wetsvoorstel?

Vorige week legde Jake Chervinsky, een advocaat, uit waarom dit wetsvoorstel problemen kan gaan veroorzaken. Door de te brede definitie van een broker zouden bijvoorbeeld ook miners onder deze definitie vallen. Dat zou betekenen dat zij Form 1099 in moeten vullen voor de Amerikaanse belastingdienst.

Dit is echter onmogelijk aangezien je daar klantinformatie voor moet verzamelen, en dat is naast schadelijk voor de privacy ook vrijwel onmogelijk. Chervinsky noemt de wet daarom “een de facto verbod op mining in de VS.”

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.