Bitcoin en ethereum koersen zetten herstel voort, dogecoin stijgt harder maar deze altcoins nog veel harder

Bitcoin en ethereum koersen zetten herstel voort, dogecoin stijgt harder maar deze altcoins nog veel harder

De cryptocurrency markt bleef afgelopen nacht van de recente dip verder herstellen. Wellicht kreeg de markt nog een steuntje in de rug van Elon Musk, maar veel koersen zaten ze al in een opwaartse trend. De totale marktkapitalisatie van de crypto markt is ten opzichte van gisterenochtend van $1,3 biljoen naar $1,36 biljoen gestegen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) dook dinsdag nog even onder $30.000, maar begon woensdag weer te herstellen. Eerst steeg de bitcoin koers richting $31.000, maar kwam daar flink wat weerstand tegen. Later op de dag lukte bitcoin om toch door $31.000 te breken en enkele uren later ook gelijk door $32.000.

Bitcoin zag toen rond $32.500 weer een sterke afwijzing waarmee de koers terugzakte naar $31.500. Daar maakte bitcoin gelijk weer een flinke bounce omhoog en kwam vervolgens in de nacht bij een piek van $32.600 uit. Wederom zag bitcoin daar echter een afwijzing en zakte terug naar $32.000.

Het is mogelijk dat bitcoin later vandaag toch nog hier uitbreekt en $33.000 test. Vooralsnog lijkt het er echter eerder op dat bitcoin weer terug is in het bereik waar de koers wekenlang al in vast zat, en wellicht is dat nu weer het geval. Veel altcoins presteren iets beter in de afgelopen 24 uur waardoor de dominantie van bitcoin verder afzakt naar 44,4%.

Altcoins

Ethereum (ETH) werd gisterenavond in eerste instantie bij $2.000 afgewezen en zakte toen terug naar $1.940. Vervolgens maakte de ether koers weer een flinke bounce omhoog en vormde een piek rond $2.030, maar werd daar wederom afgewezen. Ether vormde toen een higher low rond $1.970 en op het moment van schrijven stoeit de koers met $2.000, maar het is maar zeer de vraag of het hier uitbreekt.

Dogecoin (DOGE) steeg gisterenavond in eerste instantie het hardst, wat wellicht toch de invloed van Musk aantoont. De koers kwam gisterenavond bij een piek van $0,211 uit, maar zakte toen terug naar $0,187. In tegenstelling tot bitcoin en ether zag dogecoin daarna niet nog een piek en bleef gedurende nacht rond $0,19 hangen. Toch nam het handelsvolume van dogecoin afgelopen nacht flink toe en kleurt de koers alsnog het groenst onder de top 10 grootste crypto vandaag.

Buiten de top 10 zien we meerdere koersen nog veel harder stijgen. Synthetix (SNX), nem (XEM), vechcain (VET), theta (THETA), horizen (ZEN) aave (AAVE) en internet computer (ICP) staan allemaal zo’n 10% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Helium (HNT) en sushi (SUSHI) pakken 13% en polygon (MATIC), terra (LUNA), stellar (XLM) en thorchain (RUNE) zelfs 15%.

Stacks (STX) staat maar liefst 22% in de plus vandaag, flow (FLOW) 24% en telcoin (TEL) zelfs 25%. Toch is het weer de NFT token axie infinity (AXS) die in de afgelopen uren het hardst steeg en wel met 36% naar $24,49. Daarmee staat AXS alsnog 16% onder zijn all-time high (ATH) van $29,29 van vorige week. AXS maakte een enorme rally eerder deze maand, maar ook weer een flinke correctie afgelopen week.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.