Bitcoin en ethereum producten zien een netto uitstroom voor de 4e keer op rij, ondanks koersstijgingen

Bitcoin en ethereum producten zien een netto uitstroom voor de 4e keer op rij, ondanks koersstijgingen

Cryptocurrency investeringsproducten zagen afgelopen week wederom een uitstroom aan kapitaal. Het is de vierde week van netto uitstromen op een rij, meldt CoinShares in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 2 augustus.

Afgelopen week stroomde een netto bedrag van $19,5 miljoen (€16,4 miljoen) uit professionele investeringsproducten, meldt het bedrijf. Bitcoin (BTC) producten bereikten zelfs een uitstroom van $19,7 miljoen, wat aangeeft dat altcoins het verschil iets compenseerden. Daarbij moet gezegd worden dit maar een fractie is van de totale instroom van maar liefst $4,1 miljard in 2021 naar bitcoin producten.

Deze uitstroom vond plaats ondanks dat de prijzen eindelijk weer stegen. Volgens Coinshares toont deze uitstroom aan dat “beleggers de recente kracht in de prijzen gebruikten om winst te nemen.”

Ook etherereum (ETH) producten zagen voor de tweede keer op rij een netto uitstroom. Afgelopen week ging $9,5 miljoen uit ether producten. Toch zijn deze investeerders “meer vergevingsgezind” dan voor bitcoin producten, zegt Coinshares. Ether producten zagen een uitstroom in 6 van de afgelopen 12 weken, voor bitcoin producten was dat in 10 van de afgelopen 12 weken.

Zogeheten multi-asset producten zagen juist een netto instroom van $7,5 miljoen afgelopen week. Sinds de crash van de koersen in mei is nu in totaal $295 miljoen uit crypto producten gestroomd, dat is ongeveer 1% van assets under management (AUM), of activa onder beheer. In 2018 lag de verhouding veel hoger, zo’n 5%, maar was in een kortere periode, namelijk 9 weken tegenover 12 weken.

Alhoewel deze ontwikkeling niet als bullish gezien kan worden, vond de afgelopen week ook een enorme uitstroom op cryptocurrency-exchanges plaats. Daarbij gaat het niet om kapitaal, maar om de crypto zelf en dat is dus een afname van het beschikbare aanbod en wordt meestal wel als bullish bestempeld.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.