Bitcoin Mining Council maakt zijn debuut, benadrukt dat Elon Musk “geen rol” heeft

Bitcoin Mining Council maakt zijn debuut, benadrukt dat Elon Musk “geen rol” heeft

Enkele weken geleden vond een ontmoeting plaats tussen Tesla CEO Elon Musk en meerdere bitcoin-miners uit Noord-Amerika. Onder leiding van MicroStrategy CEO Michael Saylor werden toen plannen opgezet voor de oprichting van de Bitcoin Mining Council (BMC). Op 10 juni maakt het initiatief officieel zijn debuut:

“De Bitcoin Mining Council is een vrijwillig en open forum van Bitcoin-miners die zich inzetten voor het netwerk en zijn kernprincipes. We promoten transparantie, delen optimale werkwijzen en informeren het publiek over de voordelen van Bitcoin (BTC) en Bitcoin-mining.”

Alle bitcoin-miners zijn uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de groep, zolang ze “geloven dat transparantie over het energieverbruik van mining belangrijk is en ermee instemmen om vrijwillig hun energiemix en hash rate te delen voor onderzoeks- en educatieve doeleinden.”

De BMC is van plan elk kwartaal te ontmoeten om de laatste trends in mining te bespreken en gegevens te delen. Het initiatief ontving veel kritiek vanuit de community, daarom benadrukt de BMC dat ze “proberen niet de gedecentraliseerde aard van Bitcoin of de kernprincipes ervan te veranderen, maar werken eerder aan het vergroten van het bewustzijn over Bitcoin en Bitcoin-mining.”

Musk zijn betrokkenheid werd ook zeer bekritiseerd, aangezien hij verantwoordelijk is voor de recente opleving van de fear, uncertainty & doubt (FUD) omtrent Bitcoin. Daarom benadrukt BMC dat Musk geen rol in het initiatief heeft:

“Elon Musk heeft geen rol bij de BMC. De omvang van zijn betrokkenheid was het deelnemen aan een educatieve oproep met een groep Noord-Amerikaanse bedrijven om Bitcoin-mining te bespreken.”

Alhoewel het initiatief veel lof ontvangt, ontvangt het ook wederom net zo veel kritiek vanuit de community. Mensen lijken niet te staan popelen om een gecentraliseerde entiteit die toezichthoudertje wil spelen. Het past niet in hun straatje waar crypto over gaat.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link