Bitcoin uitstroom bereikt hoogste niveau dit jaar, exchanges hebben steeds minder BTC in huis

Bitcoin uitstroom bereikt hoogste niveau dit jaar, exchanges hebben steeds minder BTC in huis

De uitstroom van bitcoins (BTC) van cryptocurrency-exchanges bereiken het hoogste niveau dit jaar. Maar liefst 100.000 BTC werd van exchanges afgehaald in juli met verreweg het meest in de afgelopen week. Dat meldt onderzoeksbureau Glassnode in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 2 augustus:

De laatste keer dat zo een grote uitstroom plaatsvond was in november 2020, rond de tijd dat bitcoin aan zijn enorme rally begon. Het analysebedrijf schat dat nog maar 13,3% van het circulerende aanbod van bitcoins nog op exchanges staat, het laagste niveau van dit jaar.

Het is een complete trendommekeer ten opzichte van mei 2021, toen juist nog een enorme instroomvolume was te zien, zegt Glassnode. Verder kaarten de onderzoekers nog een verschil tussen de twee grootste beurzen op de markt aan: Binance en Coinbase.

Coinbase zag al een significante uitstroom door heel 2021 terwijl Binance juist de grootste instroom zag. Deze trend lijkt voor Binance nu gestopt te zijn, de beurs bereikte een uitstroom van ongeveer 37.500 BTC deze week. Het aanbod op Coinbase bereikte in juni een piek, zag vervolgens een grote storting van 30.000 BTC medio juli en afgelopen week een uitstroom van 31.000 BTC.

“Hierdoor is alle instroom sinds half mei grotendeels afgewikkeld. Al met al zou dit wel eens het begin kunnen zijn van een nieuw tijdperk van netto-uitstroom op de beurs en het is een trend om in de gaten te houden.”

Aldus Glassnode, die meldt dat de gegevens aantonen dat we in een accumulatiefase zitten. Het patroon is vergelijkbaar met 2018 met het grote verschil dat nu een groter deel van het aanbod in handen is van lange termijn houders.

De bitcoin koers zag al een trendommekeer in de afgelopen twee weken en steeg onlangs 10 dagen lang op rij, maar ziet nu weer een correctie omlaag. De afname van het aanbod kan leiden tot een zogenaamde supply shock en dat is wellicht een zeer bullish signaal voor de koers.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.