Bitcoin-uitstroom van gecentraliseerde beurzen stijgt naar 100.000 BTC per maand

Bitcoin-uitstroom van gecentraliseerde beurzen stijgt naar 100.000 BTC per maand

Gecentraliseerde beurzen hebben sinds november 2020 hun zwaarste week van Bitcoin-opnames meegemaakt.


Dieptepunt voor 2021

De uitstroom van bitcoins van gecentraliseerde beurzen is tot nu toe op het hoogste niveau gestegen. De afgelopen zeven dagen is ongeveer 40.000 BTC ingetrokken. Volgens Glassnode’s The Week On-Chain-rapport van 2 augustus is de uitstroom van Bitcoin voor de derde keer sinds september 2019 versneld tot een snelheid van meer dan 100.000 BTC per maand. De on-chain analyseprovider schat dat slechts 13,2% van de circulerende BTC momenteel op beurzen wordt gehouden.

“Dit vertegenwoordigt een bijna volledige retracement van het aanzienlijke instroomvolume dat werd waargenomen tijdens de uitverkoop in mei”, aldus het rapport.

BTC Exchange Netto Positieverandering. Bron: Glassnode

De uitstroom steeg eind april 2020 tot bijna 150.000 BTC per maand na de gewelddadige crash van “Black Thursday”. Hierbij daalden cryptoprijzen in minder dan twee dagen met meer dan 50% daalden. Dit gebeurde omdat de toenmalige Amerikaanse president Trump een reisverbod aankondigde tussen Europa en de Verenigde Staten in maart toen de pandemie van het coronavirus verhevigde. Ondanks de agressieve crash was Bitcoin eind mei 2020 met 150% hersteld, wat een zware accumulatie tot gevolg had.

De uitstroom kwam in november 2020 opnieuw in de buurt van 150.000 BTC per maand. Toen Bitcoin nam een hoge vlucht om zijn toenmalige recordprijs van $20.000 te testen. De volgende maand bereikte BTC nieuwe recordhoogtes.


Reserves beginnen af te nemen

Glassnode merkt uiteenlopende trends op tussen Coinbase en Binance gedurende het grootste deel van 2021. Coinbase heeft een aanzienlijke uitstroom meegemaakt terwijl Binance de grootste ontvanger van BTC was.

De reserves van Binance beginnen nu echter af te nemen, met 37.500 BTC (ter waarde van ongeveer $1,5 miljard) die de afgelopen week de beurs verlieten. Coinbase-saldi bleven stabiel in juni. Terwijl de exchange medio juli 30.000 BTC ontving, werd de afgelopen week 31.000 BTC van het platform gehaald.

Kijkend naar het macro-sentiment, verwees de on-chain analytics-provider naar zijn “Liveliness-metric” om trends in accumulatie te identificeren. De metriek, die de verhouding meet van de som van de vernietigde coindagen en de som van alle coindagen die ooit zijn gecreëerd, geeft een brede trend van accumulatie aan na de onmiddellijke uitverkoop van mei.

“Het lijkt erop dat HODLing en accumulatie de meest waarschijnlijke dominante trend in de on-chain-markt is”. Zo concludeerde het rapport.

BTC Liveliness-grafiek. Bron: Glassnode

 

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.