Bitcoin valt terug in bekend bereik, Ethereum en Cardano dalen harder, wie zijn de hardste stijgers en dalers?

Bitcoin valt terug in bekend bereik, Ethereum en Cardano dalen harder, wie zijn de hardste stijgers en dalers?

De cryptocurrency markt was de afgelopen dagen aan het herstellen na een crash eerder deze week, maar een echte uitbraak naar boven blijft echter nog uit. Het vele negatieve nieuws omtrent crypto, vooral vanuit overheden, lijkt investeerders huiverig te maken en de totale marktkapitalisatie daalt van $1,69 biljoen naar $1,61 biljoen. Vanochtend beginnen de koersen langzamerhand groen te kleuren, maar de meeste crypto staan nog in het rood ten opzichte van 24 uur geleden.

Bitcoin (BTC)

Gisterenochtend zag bitcoin (BTC) er nog aardig bullish uit en maakte de koers een snelle beweging omhoog. Bitcoin doorbrak sneller door $38.000 dan verwacht en kwam zelfs even bij $38.850 uit. De $38.000 werd enkele uren later nogmaals doorbroken, maar de weerstand was uiteindelijk toch te groot en de bitcoin koers werd sterk afgewezen. Vervolgens daalde bitcoin met zo’n 6% naar $35.850.

Gedurende nacht wist bitcoin weer iets te herstellen en momenteel lijkt de koers weer vast te zitten in het bereik tussen $36.000 en $37.500, waar we onlangs ook al een tijdje in vastzaten. Toch houdt bitcoin vandaag sterker stand dan veel altcoins en de dominantie van bitcoin neemt dan ook weet iets toe naar 42,5%.

Ethereum (ETH) & Cardano (ADA)

Ethereum (ETH) kon in de afgelopen dagen al minder goed herstellen dan bitcoin en zakt vandaag ook harder omlaag. Het is een trendommekeer van wat we de afgelopen maanden zagen. De ether koers bereikte gisteren nog even een piek van $2.635, maar kelderde in de avond met 9% helemaal terug naar $2.400. Deze bodem werd in de nacht meerdere malen aangetikt, en ether houdt vooralsnog daarboven stand.

Cardano (ADA) zien we een soortgelijke beweging maken. De ADA koers piekte gisteren rond $1,62 en daalde toen met 7,4% naar $1,50. Deze 1,50 werd nog een paar getest in de nacht, maar de koers blijft vooralsnog erboven hangen.

De grootste dalers

Daarnaast zien we vanochtend meerdere koersen nog dieper in het rood staan, waaronder enkele crypto die gisteren nog hard stegen. Polygon (MATIC), Solana (SOL), Polkadot (DOT) en broertje Kusama (KSM) staan allemaal 9% in het rood. Ook privacy coins Zcash (ZEC) en Monero (XMR) staan 8% in de min. Daarnaast zien we DeFi coins als Sushi (SUSHI), Compound (COMP), Chainlink (LINK) en Curve (CRV) 8% van hun waarde verliezen en Synthetix (SNX) zelfs 16%.

Bitcoin Gold (BTG) verliest vandaag ook 13% terwijl de koers gisteren nog groen kleurde. Theta Fuel (TFUEL) zet zijn correctie door en staat 15% in de min en Internet Computer (ICP) blijft alsmaar dalen en staat vandaag wederom 17% in de min.

De grootste stijgers

Er zijn drie koersen in de top 100 die vandaag opvallend groen kleuren. WazirX (WRZ) staat nog 18% in het groen na een snelle stijging gisteren door positief nieuws uit India. Amp (AMP) maakte gedurende nacht een grootste stijging en alhoewel de koers vanochtend omlaag corrigeert staat AMP alsnog 19% in de plus. De grootste stijger vandaag is Chiliz (CHZ). De CHZ koers zit al sinds april in een neerwaartse trend, maar schiet vanochtend plotseling met 24% omhoog. Heeft dat met de start van het Europees voetbal kampioenschap (EK2021) vandaag te maken?

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link