Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

Het is weer een nieuwe dag en dus staat de Nederlandse exchange Bitvavo op het punt om een nieuwe altcoin te noteren op zijn handelsplatform. Deze week noteert Bitvavo elke dag een nieuwe altcoin, vijf dagen op rij. Gisteren werd het startschot gegeven met polkadot (DOT), waarover je hier meer leest. Vandaag om 14:00 is de volgende aan de beurt: solana (SOL)!

Solana is Spaans voor “de zonnige kant van een berg of vallei.” En crypto-investeerders die solana in hun wallet hebben sinds begin dit jaar zullen deze crypto inderdaad als zonnig beleven. Sinds begin dit jaar steeg SOL namelijk meer dan 1.600% in waarde! Op 1 januari was SOL nog ongeveer $1,80 waard. Op het moment van schrijven dobbert de prijs boven $33.

Bitvavo opent vandaag om 14:00 de handel in de cryptocurrency van dit snelgroeiende crypto-project. Je zal hem nu al in het overzicht terug kunnen vinden, maar de handel opent dus om 14:00. Heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om direct aan de slag te gaan!

We herhalen het nog maar even; Bitvavo is een populaire Nederlandse exchange waar men op een overzichtelijk en goedkoop platform naast bitcoin (BTC) ook allerlei altcoins kan verhandelen. Ben je een hodler of actieve trader? Het maakt niet uit uit welk hout je gesneden bent, Bitvavo biedt aan iedereen (dus ook beginners) de tools om het handelen in crypto een eitje te maken. Nog een reden waarom Bitvavo zo populair is, zijn de betaalmogelijkheden. Men kan namelijk gemakkelijk crypto kopen via iDeal en SEPA. Ook zal je de klantenservice gewoon in het Nederlands kunnen benaderen. Een goede plek om te beginnen dus!

Wat is Solana?

Solana is een project dat smart contracts ondersteunt en is vooral gericht op het realiseren van een enorme transactiesnelheid. De heilige graal van blockchain-technologie is decentralisatie in combinatie met een grote verwerkingssnelheid. Dit blijkt echter nog altijd een behoorlijke uitdaging te zijn, deze twee aspecten gaan namelijk niet zomaar hand in hand.

De “derde generatie blockchain” heeft een unieke benadering van dit probleem. Met zijn proof of history protocol worden transacties op chronologische volgorde opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat nodes in het netwerk minder informatie hoeven uit te wisselen en dat de transacties een stuk zuiniger zijn. Solana trok om deze reden al een aantal grote investeerders aan.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.