Cardano (ADA) koers stijgt na eerste notering op Japanse exchange!

Cardano (ADA) koers stijgt na eerste notering op Japanse exchange!

Cardano (ADA) heeft eindelijk goedkeuring ontvangen om genoteerd te worden op een Japanse cryptocurrency-exchange. Het gaat om de beurs van Bitpoint, meldt Sebastien Guillemot, medeoprichter en CTO van dcSpark, op 3 augustus via Twitter.

Guillemot benadrukt dat Japanse toezichthouders strenge regels hanteert over welke cryptocurrencies genoteerd mogen worden in het land. Tot dusver zijn maar een klein aantal crypto op Japanse beurzen genoteerd.

Dat zijn onder andere bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), ripple (XRP), litecoin (LTC), basic attention token (BAT), stellar lumens (XLM), nem (XEM), tezos (ZTX), en polkadot (DOT). Daar hoort dus nu ook ADA bij.

Guillemot vergelijkt het nieuws met een notering op Coinbase. Een aankondiging van een nieuwe crypto notering op Coinbase gaat vaak gepaard met een flinke koersstijging. Het wordt in de industrie ook wel het “Coinbase effect” genoemd.

Of de ADA koers nu als een raket omhoogschiet is maar de vraag, maar de koers is wel al flink aan het stijgen. Vanochtend dipte ADA nog omlaag naar $1,26 maar ligt om het moment van schrijven al op $1,35. Dat is een stijging van 7% en zet wellicht nog even door. ADA is momenteel de enige koers in de top 10 grootste crypto die groen kleurt.

Guillemot is overigens tevens manager bij Emurgo, een van de stichtende entiteiten van het Cardano netwerk. Hij meldde onlangs dat hij nu al drie jaar aan Cardano werkt in Japan:

Onlangs haalde Cardax, de eerste DEX op Cardano en een Nederlands project, maar liefst $1,5 miljoen op in een financieringsronde. Peter Brandt, een bekende analist, waarschuwde onlangs dat de ADA koers met 90% zou kunnen dalen. Momenteel lijkt de koers vooralsnog gelukkig de andere kant op te gaan.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.