CryptoPunk Covid Alien verkocht voor recordbedrag van €10 miljoen via veilinghuis, NFT’s nog niet dood?

CryptoPunk Covid Alien verkocht voor recordbedrag van €10 miljoen via veilinghuis, NFT’s nog niet dood?

Er is weer een zogenaamde CryptoPunk voor miljoenen verkocht. Ditmaal gaat het om CryptoPunk #7523, ook bekend als de ‘Covid Alien.’ Het ‘kunstwerk’ werd op 10 juni verkocht via veilinghuis Sotheby’s voor een recordbedrag van maar liefst $11,8 miljoen of €9,7 miljoen.

CryptoPunks zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s). NFT’s zijn unieke tokens op de blockchain, meestal van Ethereum (ETH), en kunnen dienen als een soort eigendomsbewijs. Lees hier meer over wat NFT’s precies zijn. 10.000 CryptoPunks werden met behulp van een algoritme in 2017 gecreëerd door Larva Labs, het zijn een van de eerste NFT’s op de markt.

Dit jaar explodeerde de NFT-markt en CryptoPunks zijn momenteel een van de meest waardevolle NFT’s. Een aantal zeldzame CryptoPunks werden eerder dit jaar al voor enkele miljoenen verkocht, waarvan twee voor zelfs meer dan $7,5 miljoen elk. Vorige maand werd via veilinghuis Christie’s nog eens 9 CryptoPunks verkocht voor $17 miljoen.

“Punks zijn ontworpen als pseudonieme portretten, maskers voor die crypto-pioniers die het idee van privacy in de moderne tijd waarderen. Avatars, portretten of maskers, ze staan als semiotische referentiepunten voor een specifieke internetcrypto identiteit die zich nu over sociale netwerken verspreidt – met name Twitter. Er wordt meer gezegd met een Punk als een profielfoto dan met een portret van de persoon achter het account.”

Aldus Sotheby’s met een enigszins cryptisch bericht over CryptoPunks. De vorige eigenaar van deze Covid Alien riep na de verkoop sarcastisch op Twitter “NFT’s zijn dood!” De laatste weken zien we namelijk de hype omtrent deze nieuwe markt wat afkoelen.

De duurste NFT ooit verkocht blijft alsnog die van de digitale kunstenaar Beeple. Hij verkocht in maart een digitaal kunstwerk via Christie’s voor maar liefst $69,3 miljoen. Hij heeft een digitale tekening gemaakt van de Covid Alien:

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link