David Guetta zet luxe-appartement te koop en accepteert bitcoin (BTC) en ethereum (ETH)

David Guetta zet luxe-appartement te koop en accepteert bitcoin (BTC) en ethereum (ETH)

Een tijdje terug was te lezen dat er in Portugal een appartement te koop stond met een bijzondere betalingsmogelijkheid. Het appartement werd namelijk verkocht voor 5 miljoen DOGE. Destijds had de DOGE een marktwaarde van zo’n 2,2 miljoen dollar. Het was een van de eerste gevallen van vastgoed dat voor cryptocurrencies werd verkocht.

Ditmaal is het weer raak in de Verenigde Staten. De wereldberoemde DJ, David Guetta, heeft een luxe appartement in de Amerikaanse stad Miami te koop gezet. Het is een gigantisch appartement op de 37e verdieping van een woontoren met onder andere zwembaden, sauna’s en een spa. Daarnaast is het pand gelegen aan het befaamde strand van Miami. De vraagprijs: $14 miljoen dollar.

Het bijzondere hieraan is dat Guetta ook betalingen in de vorm van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zal accepteren. Omgerekend naar de huidige marktprijs van bitcoin komt dit neer op zo’n 380 bitcoins. Guetta heeft de woning in 2018 gekocht voor $9,5 miljoen dollar van een Amerikaanse miljardair. Het lijkt er dus op dat de Franse DJ een leuk winst zal boeken met deze verkoop.

David Guetta heeft al vaker naam gemaakt binnen de wereld van cryptocurrencies. Eerder sloot hij namelijk al een partnership met een decentralized virtual reality platform genaamd Sensorium Galaxy.. De beslissing om crypto te accepteren als betaling voor zijn woning komt dan ook niet geheel als een verrassing. 

Deze nieuwe ontwikkeling past mooi in de trend die de stad Miami de laatste tijd heeft laten zien. Miami wil zichzelf namelijk op de kaart zetten als ware crypto-stad. Onlangs vond het grote bitcoin evenement plaats in de stad en de burgemeester, Francis Suarez, heeft ambitieuze plannen voor de grootste stad van Florida als het op crypto aankomt.

De verkoop van dit appartement zal daarom door de burgemeester van de stad worden toegejuicht. Wederom staat Miami positief in het nieuws en komt het einddoel van Suarez steeds een stapje dichterbij.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link