De burgemeester van Rio de Janeiro investeert 1% van de schatkist in Bitcoin en wil 10% korting geven op belasting

De burgemeester van Rio de Janeiro investeert 1% van de schatkist in Bitcoin en wil 10% korting geven op belasting

Eduardo Paes – de burgemeester van Rio de Janeiro – is van plan 1% van de schatkist van de stad in bitcoin te steken. Als hij doorgaat, zal de megapolis de eerste Braziliaanse stad worden die de primaire cryptocurrency koopt als een opslag van waarde.

In lijn met de bitcoin-investering wil burgemeester Paes een korting van 10% op de belastingen geven wanneer deze in de toonaangevende digitale activa worden betaald. Vorig jaar toonde de leider van Miami soortgelijke intenties door te zeggen dat hij inwoners zou toestaan om belasting te betalen in BTC in plaats van in Amerikaanse dollars.

Burgemeester Eduardo Paes presenteerde zijn plannen tijdens de Rio Innovation Week toen hij het onderwerp besprak in een lezing met de bitcoin-minnende burgemeester van Miami – Francis Suarez.

“We gaan Crypto Rio lanceren en 1% van de schatkist in bitcoin investeren,” zei Paes.

Het 52-jarige lid van de Braziliaanse Sociaal-Democratische Partij prees de inspanningen van Suarez om Miami om te vormen tot een cryptocurrency-hub. De laatste zei eerder dat hij open staat voor het idee om 1% van de schatkistreserves van zijn stad in bitcoin te stoppen.

Terwijl Miami zichzelf heeft gepositioneerd als het cryptocurrency centrum van de VS, wil Rio de Zuid-Amerikaanse hub worden voor de digitale activa-industrie, beweerde Paes:

“Rio de Janeiro heeft alles wat nodig is om de tech-hoofdstad van Zuid-Amerika te worden. Evenementen zoals de Rio Innovation Week komen het imago van de stad versterken als de perfecte plek om te werken, wonen en innoveren.”

De mogelijke bitcoin adoptie wordt beschouwd als een enorme stap voor de ontwikkeling van de primaire cryptocurrency aangezien Rio de Janeiro het financiële hart van Brazilië is. Zijn economie is ook een van de grootste in de Latijns-Amerikaanse regio en een van de snelst groeiende wereldwijd.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Wetsvoorstel maakt ontvangst van salaris voor Braziliaans overheidspersoneel mogelijk

Eduardo Paes is niet de eerste Braziliaanse politicus die sympathie uitdrukt voor de primaire cryptocurrency. In november 2021 stelde congreslid Luiz Goularte Alves een wetsvoorstel voor om werknemers in de publieke en private sector in bitcoin uitbetaald te kunnen krijgen.

“Deze wet stelt vast dat een deel van de beloning van de werknemer, optioneel, kan worden gedaan via cryptocurrencies,” luiden de eerste regels van het voorstel.

Volgens het wetsvoorstel zouden werknemers kunnen kiezen welk percentage van hun salaris ze precies in crypto willen en wat in fiatvaluta’s. De werkgever moet respectievelijk instemmen met de voorgestelde motie.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Veel geld verdienen met de handel in crypto? 🚀Schrijf je vandaag in en ontvang een welkomstbonus

Nieuws volgen is het begin, maar geld verdien je door te handelen!

Schrijf je nu in en ontvang direct een bonus. Handel € 1000 aan handelskosten helemaal gratis :)