Derde grootste bitcoin whale kocht BTC tijdens crash, ook kleinere hodlers nemen in aantallen toe

Derde grootste bitcoin whale kocht BTC tijdens crash, ook kleinere hodlers nemen in aantallen toe

Waar voor velen een bitcoin (BTC) koers correctie een angstig moment kan zijn, is het voor anderen een mooie kans. Zij gebruiken dips zoals we die de afgelopen dagen hebben gezien als een moment om meer in te kopen voor een lagere prijs. Zo ook ‘s werelds op twee na grootste whale. 

Een whale is een entiteit met enorme hoeveelheden bitcoins in bezit. Een mooi voorbeeld is het bedrijf MicroStrategy, dat op dit moment meer dan 114.041 bitcoins bezit. Er zijn echter ook whales waarvan we niet weten wie erachter zit. Van de derde grootste wallet van het Bitcoin-netwerk weten we bijvoorbeeld enkel dat hij of zij nu 111.794 bitcoins bezit. Ook weten we hoe deze whale zich gedraagt.

Tijdens de recente dip reageerde de whale koelbloedig, zo blijkt uit data van Bitinfocharts. Hij of zij voegde namelijk tijdens de dip weer 321 bitcoins toe ter waarde van bijna $14 miljoen. Wel moet hierbij gezegd worden dat de whale sinds eind juli bitcoin aan het verkopen was. Toen stonden er nog bijna 117.000 bitcoins op de wallet, begin september daalde de balans naar 108.000 bitcoins. Kortom, de whale heeft gedurende de dip en daarvoor weer wat bitcoins ingeslagen.

Niet alleen grote whales grepen de kans, ook kleinere bitcoin hodlers deden dit. Glassnode, een blockchain-onderzoeksbedrijf, deelde vandaag een tweet met daarin een grafiek. Daarop is te zien dat kleine bitcoin wallets (10 BTC en kleiner), in aantallen toenemen.

“Zoals traditie lijkt te zijn, zijn er vaak kleinere Bitcoin HODLers te vinden die BTC kopen na aanzienlijke correcties.
De minnows, zoals analist Willy Woo ze noemt, met <10 BTC, hebben hun accumulatie versneld sinds de sell-off medio mei.
Ze hebben nu gezamenlijk 13,9% van het aanbod in handen.”

De correctie en de nu nog heersende onzekerheid op de markt vloeit voort uit de situatie omtrent het Chinese bedrijf Evergrande. Dat bedrijf heeft enorme schulden en lijkt deze niet meer terug te kunnen betalen. Bitcoin bereikte hierdoor het belangrijke steungebied bij $40.000 en lijkt hier vooralsnog stand te kunnen houden.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.