Dogecoin (DOGE) nu te gebruiken bij Coinbase Commerce aangesloten winkels

Dogecoin (DOGE) nu te gebruiken bij Coinbase Commerce aangesloten winkels

Coinbase Commerce, de e-commerce tak van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, ondersteunt nu betalingen met de ‘meme cryptocurrency’ dogecoin (DOGE). Dat kondigde de crypto beurs op 21 juli aan via Twitter:

Coinbase Commerce is voor winkeliers die betalingen met crypto accepteren. Via het betalingsplatform van Coinbase kunnen winkeliers betalingen met crypto direct omzetten naar fiatvaluta als de dollar of de euro.

Dogecoin is de zevende crypto die aan het platform wordt toegevoegd. Naast dogecoin ondersteunt Coinbase Commerce ook bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), litecoin (LTC) alsmede de stablecoins dai (DAI) en usd coin (USDC).

Coinbase Commerce speelde onlangs een rol bij de veiling van een kunstwerk van Banksy via veilinghuis Sotheby’s. Coinbase Commerce maakte het toen mogelijk dat met bitcoin en/of ether voor het kunstwerk betaald kon worden. Het kunstwerk werd voor $12,9 miljoen of 10,7 miljoen euro verkocht.

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla CEO Elon Musk, accepteert al betalingen met Dogecoin ter financiering van een maanmissie. Kort na dit nieuws kondigde een ander ruimtevaartbedrijf aan dat zij dit jaar nog een fysieke bitcoin munt op de maan gaan zetten.

Musk sprak gisteren onder andere over bitcoin, ethereum en natuurlijk dogecoin in een discussie met Twitter CEO Jack Dorsey en Ark CEO Cathie Wood. Dat zorgde ervoor dat de DOGE koers gisterenavond een van de hardste stijgers op de crypto markt was.

De DOGE koers kreeg ook een behoorlijke boost enkele maanden geleden toen Coinbase notering van dogecoin aankondigde. Het lijkt er echter niet op dat dit nieuws vandaag een dergelijk effect zal hebben. De DOGE prijs hangt sinds gisterenavond rond de prijs van $0,19. AXE lanceerde gisteren nog een nieuwe deodorant gebaseerd op Dogecoin, genaamd de “Dogecan”

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link