Een spijkerbroek scoren met bitcoin, ethereum of litecoin? Het kan nu bij de Score in Nederland

Een spijkerbroek scoren met bitcoin, ethereum of litecoin? Het kan nu bij de Score in Nederland

Het is nu voor het eerst mogelijk om in een grote winkelketen in Nederland met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te betalen! Het gaat om de Score, een spijkerbroekspecialist voor mannen, blijkt uit een persbericht gepubliceerd op Emerce.nl.

Score is begonnen aan een pilot voor betalingen met crypto. Voor nu is dat alleen in de Score winkel in Westfield Mall of The Netherlands, het grootste overdekte winkelcentrum van het land, gelegen in Leidschendam. Mocht deze proef succesvol zijn, dan wordt deze betalingsmogelijkheid wellicht ook naar andere Score winkels uitgerold.

De retailer accepteert naast bitcoin ook bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), litecoin (LTC), dai (DAI) en usd coin (USDC). In een interview met FashionUnited meldt Score CEO Frank Huisman echter dat de winkel geen crypto zal bewaren: “we zetten het direct om naar Nederlandse valuta, de euro.”

Het persbericht kaart daarnaast een recent onderzoek van MarktEffect aan. Daaruit bleek dat er inmidddels 700.000 Nederlandse crypto investeerders zijn en nog eens 3,5 miljoen geïnteresseerden. Verder meldt Score dat het gebruik maakt van Coinbase Commerce, de betalingsprovider van de enorme Amerikaanse cryptocurrency-exchange.

“‘Score is dé men’s jeans destination!’ We weten dus wat mannen interesseert en kennen hun behoeften. Vanuit deze kennis spelen we vandaag als een van de eerste retailspelers in op het groeiend succes van crypto-munten. Hiermee versterken we onze dienstverlening en investeren we in de toekomst van betalingen.”

Aldus Huisman. Daarnaast meldt Jonathan Knegtel van onderzoeksbureau Blockdata het volgende in het persbericht:

“Blockchain en cryptotechnologie staan pas in de kinderschoenen, maar toch zien we dat niet alleen de consument maar ook miljardenbedrijven heftig innoveren en blockchain integreren in hun business. Dit is de eerste stap een hele nieuwe retail-ervaring voor de consument. We zijn verheugd te zien dat dit niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland door SCORE zijn weg vindt naar de consument.”

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.