Ethereum oplossing Polygon stapt de gaming-wereld in, MATIC koers reageert positief

Ethereum oplossing Polygon stapt de gaming-wereld in, MATIC koers reageert positief

Polygon (MATIC), een zogenaamde layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum (ETH), blijft als een trein doorgaan. Polygon heeft in de afgelopen dagen enkele grote aankondigen gedaan en lijkt hiermee met een rap tempo door te gaan.

Ten eerste kondigde Polygon, voorheen MATIC Network, op 19 juli een nieuwe dochteronderneming aan. Het gaat om een nieuwe studio gericht op blockchain gaming en non-fungible tokens (NFT), genaamd de Polygon Gaming Studio:

“De opkomst van NFT’s en gaming op Polygon was ongelooflijk, met meer dan 100.000 blockchain-gamers op Polygon en top Web3 games en metaverses die hoogwaardige game-ervaringen bouwen dankzij de sterke infrastructuur van Polygon.

We zijn verheugd om aan deze missie te werken om te dienen als een gateway die Web 2.0 en Web 3.0 overbrugt, en we streven ernaar onze dominante positie als het de-facto platform voor gedecentraliseerd gamen om te verdienen en Blockchain Gaming verder te versterken.

Polygon Studios wordt een thuis voor topontwikkelaars, makers, artiesten en investeerders in het NFT-ecosysteem en het go-to-platform voor IP-eigenaren en grote Web2-franchises die zich aan Web3 willen wagen.”

Daarnaast heeft Polygon een fonds van maar liefst $100 miljoen aangekondigd om NFT en gaming projecten te ondersteunen. Het bedrijf lanceerde al een dergelijk fonds voor decentralized finance (DeFi) in april. En gaat Polygon samenwerken met MoonPay, een cryptocurrency betalingsdienst:

We zagen gisteren de crypto markt enigszins herstellen na een behoorlijke klap gisteren. De koers van polygon, die eerder dit jaar als een raket vertrok, is gisteren ook weer een van de sterkste stijgers. MATIC stond op een zeker moment 25% in de plus en tikte $0,85 aan.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link