Frank Chaparro: UST crisis is de ergste in de geschiedenis van crypto

Frank Chaparro: UST crisis is de ergste in de geschiedenis van crypto

De stablecoin van Terra heeft zijn koppeling met de dollar verloren en wordt momenteel rond de 5 cent verhandeld.

De redacteur van The Block, Frank Chaparro, heeft verklaard dat de aanhoudende UST-crisis de meest destructieve welvaartsgebeurtenis is in de geschiedenis van de cryptomarkt.

Dat deed hij tijdens een recent interview met CNBC. Toen hem onlangs werd gevraagd naar de ontkoppeling van de UST, zei Chapparo:

“We hebben een grote ontkoppeling gezien, maar ik heb met het team gesproken en het lijkt erop dat ze erin slagen. Ik heb gehoord dat er op dit moment druk is om uit stabiele munten te komen omdat ze zich zorgen maken over het risico dat wordt geïllustreerd in UST. We moeten dit niet onderschatten; deze gebeurtenis is waarschijnlijk de meest destructieve welvaartsgebeurtenis in de geschiedenis van crypto waarbij waarschijnlijk $50 miljard is weggevaagd.”

Hij voegde eraan toe dat cryptocurrency-investeerders zich ook zorgen maken over de andere stablecoins. Chapparo vertelde dat aan CNBC:

“Het is niet verwonderlijk dat beleggers zich momenteel zorgen maken over tether en andere stablecoins. Maar wat betreft de bredere markt voor stablecoins, heb ik met Tether gesproken en ze zeiden dat ze in feite een ton van ons op korte termijn in kas hebben, dus het zou voor hen vrij gemakkelijk zijn om enkele miljarden dollars aan aflossing te honoreren.”

Hij voegde eraan toe dat UST zich op dit moment niet in een vergelijkbare boot bevindt. Het project worstelt om verschillende whales op de markt te krijgen voor een kapitaalinjectie van minstens een miljard dollar:

“Maar op dit moment met UST zo laag als het is en Luna, het inheemse token van Terra, ziet het er een beetje somber uit, maar dat wil niet zeggen dat het zou kunnen gebeuren, het is gewoon de vraag wanneer het zou kunnen gebeuren.”

LUNA, het oorspronkelijke token van het ecosysteem van Terra, heeft de afgelopen dagen meer dan 98% van zijn waarde verloren en wordt momenteel verhandeld tegen $0,06087 per munt.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Veel geld verdienen met de handel in crypto? 🚀Schrijf je vandaag in en ontvang een welkomstbonus

Nieuws volgen is het begin, maar geld verdien je door te handelen!

Schrijf je nu in en ontvang direct een bonus. Handel € 1000 aan handelskosten helemaal gratis :)