G7 leiders vragen Rusland misbruik makers te identificeren

G7 leiders vragen Rusland misbruik makers te identificeren

Op de G7 top die liep van 11 tot 13 juni hebben enkele belangrijke machthebbers Rusland gevraagd om ransomware-hackers die actief zijn te identificeren. De VS verwacht dat Russische cybercriminelen achter een aantal aanvallen op grote Amerikaanse bedrijven zitten van de afgelopen tijd.

Russische hacker groepen wereldwijd actief

De afgelopen dagen is er veel over in het nieuws, de G7 ontmoeting. Dit is een ontmoeting die dit jaar van 11 tot 13 juni plaatsvond, waarbij zeven machtige landen samenkomen om over allerlei zaken te praten. De zeven landen die hier bij waren, waren de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië en Canada.

Ook de bitcoin is op deze top niet onbesproken gelaten. De leiders op deze top hebben namelijk Rusland dringend opgeroepen om ransomware-hackers en mensen die cryptocurrencies witwassen te identificeren, te verstoren en ter verantwoording te roepen. De reden van dit verzoek is de wens naar stabiele en voorspelbare relaties met Rusland en willen zich blijven inzetten op verschillende gebieden voor wederzijds belang.

Rusland werd daarnaast ook nog aangesproken om het gebruik van chemische wapens op het Russische grondgebied te onderzoeken en “op geloofwaardige wijze” te verklaren en een einde te maken aan de systematische onderdrukking van het onafhankelijke maatschappelijke middenveld en de media.

Aanleiding voor het gesprek over bitcoin op de G7 top waren ransomware-aanvallen op grote bedrijven in de VS. Het Federal Bureau of Investigation, beter bekend als de FBI, verdenkt Russische cybercriminele groepen van deze aanvallen. Hackers vroegen vervolgens betalingen in bitcoin, iets wat de laatste tijd vaker voorkomt. Het vleesverwerkingsbedrijf JBS had afgelopen maand hetzelfde probleem.

De hoofdverdachte van de aanvallen is de Revil Group, ook wel bekend als Sodinokibi. Een andere groep die actief is, is de hackersgroep Darkside, waarvan verwacht wordt dat ze achter de cyberaanval op het Canadese bedrijf Pipeline zitten.

Amerikaanse president Biden geeft aan dat de regering van de Verenigde Staten als prioriteit heeft gesteld de bestrijding van ransomware. De strategie die zij hiervoor zullen gaan gebruiken is een verbeterde analyse van cryptocurrency om zo de aanvallen te kunnen bestrijden. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link