Miami is klaar om zijn eigen crypto valuta te lanceren

Miami is klaar om zijn eigen crypto valuta te lanceren

Miami lanceert morgen naar verluidt zijn eigen crypto valuta, MiamiCoin, die zal worden gebruikt om infrastructuurprojecten of evenementen in de stad te financieren.


De lancering van MiamiCoin

Het idee is dat mensen Miami zullen steunen door MiamiCoin te kopen of te minen. Dat geld zal worden doorgesluisd naar de schatkist van de stad. MiamiCoin zal de eerste CityCoin zijn die wordt uitgebracht. CityCoins is een project waarmee mensen in een stad kunnen investeren door tokens te kopen. Het werkt samen met lokale overheden. Degenen die investeren worden beloond in Bitcoin of Stacks, de crypto valuta van het gelijknamige protocol dat wordt gebruikt om dingen op de Bitcoin blockchain te bouwen. De CityCoins website meldt het volgende over MiamiCoin:

“MiamiCoin biedt een voortdurende crypto inkomstenstroom voor de stad. Het genereert ook STX- en BTC-opbrengsten voor $MIA houders. MiamiCoin kan worden gemined of gekocht door individuen die de Magic City willen ondersteunen en crypto opbrengsten willen verdienen met het Stacks-protocol. MiamiCoin profiteert bovendien van houders door hen in staat te stellen te verdienen via het Stacks-protocol.”

Iedereen die dat wil kan MiamiCoin gaan minen, net als andere CityCoins wanneer deze vrijgegeven worden. Als het project van de grond komt en populair wordt, kunnen investeerders passief Bitcoin verdienen door simpelweg de MiamiCoin te bezitten. Dit komt omdat MiamiCoin is gebouwd op Stacks. Dit is een cryptoproject waarmee gebruikers hun tokens kunnen vergrendelen en beloningen kunnen verdienen om het systeem draaiende te houden.

Naarmate er meer coins gemined zullen worden, zal een deel in een wallet gestort worden die de lokale overheid vervolgens kan gebruiken voor wat ze maar willen, zoals de infrastructuur.


De Bitcoin hoofdstad

De cryptovriendelijke burgemeester van Miami, Francis Suarez, heeft gezegd dat hij van Miami de locatie wil maken voor tech- en crypto-startups. Hij heeft zelfs Chinese Bitcoin (BTC) miners uitgenodigd naar de stad Florida. Hij noemde Miami de “Bitcoin hoofdstad van de wereld” nadat de stad in juni de gastheer was van Bitcoin 2021. Dit is een tweedaagse Bitcoin conferentie.

Suarez vertelde vorige week aan Fox Business dat de stad Miami miljoenen dollars zou kunnen verdienen als gevolg van de populariteit van MiamiCoin. Maar het MiamiCoin project is een experiment. Het is niet bekend of het daadwerkelijk inkomsten voor de stad zal gaan genereren.

CityCoins zei dat MiamiCoin vanaf morgen beschikbaar is op sommige vertrouwde exchanges. De exacte exchanges worden binnenkort aangekondigd volgens de CityCoins website.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.