Regelgever van Texas staat toe dat door de staat bevoorrechte banken Bitcoin aanhouden

Regelgever van Texas staat toe dat door de staat bevoorrechte banken Bitcoin aanhouden

Het Huis van Afgevaardigden (HvA) van Texas heeft vorige maand een wetsvoorstel aangenomen om crypto valuta’s onder handelsrecht te erkennen.


Banken mogen crypto bewaren voor klanten

Het Texas Department of Banking, een regelgevende instantie van de staat die staatsbanken inschakelt en toezicht houdt op financiële diensten, heeft donderdag een bericht uitgegeven waarin staat dat lokale banken crypto diensten mogen aanbieden in de staat. Het bureau merkte op dat Texaanse banken “klanten virtuele valuta bewaringsdiensten kunnen bieden. Zolang de bank over voldoende protocollen beschikt om de risico’s effectief te beheren. Daarnaast moet het voldoen aan de relevante wetgeving.”

De toezichthouder legde kort uit wat crypto valuta’s zijn. Hij benadrukte dat virtuele valuta niet in een fysieke vorm bestaan, maar op een blockchain. Dit vereist dus dat de eigenaar privésleutels heeft om er toegang toe te krijgen. De autoriteit verklaarde verder dat banken namens klanten crypto kunnen opslaan door kopieën van de privésleutels van de klant te bewaren. Het kan ook de assets rechtstreeks in bewaring houden door nieuwe privésleutels te creëren die door de bank worden bewaard.

“Net als bij de methode van bewaardiensten heeft de bank verschillende veilige opslagmogelijkheden ter beschikkin. Deze hebben elk hun eigen kenmerken hebben op het gebied van beveiliging en toegankelijkheid. De bank zal moeten bepalen welke opslagoptie het beste past bij de omstandigheden”.


Dekking verzekeringsmaatschappij

De afdeling zei ook dat de bank het bestaan van een dekking bij haar verzekeringsmaatschappij zou moeten bevestigen als een maatregel om haar crypto bezit te beschermen.

De regelgevende kennisgeving komt kort nadat leden van het Huis van Afgevaardigden in Texas maand een wetsvoorstel hadden aangenomen om crypto onder handelsrecht te erkennen. Andere rechtsgebieden in de Verenigde Staten, zoals Wyoming en Nebraska, omarmen crypto bewaardiensten via staatsbanken. Waarbij Wyoming Kraken Exchange als eerste cryptobank in september heeft bevoorrecht.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link