Terra onthult meer maatregelen voor aanpak LUNA & UST crash

Terra onthult meer maatregelen voor aanpak LUNA & UST crash

De koers van terra (LUNA) is de afgelopen dagen met maar liefst 99% gedaald naar $0,05, de laagste prijs sinds eind 2020. LUNA stond vorige week nog op de vijfde plek qua grootste cryptocurrencies, maar valt op het moment van schrijven naar positie 128. De UST stablecoin die deze situatie veroorzaakte, ligt momenteel 60% onder zijn waarde.

Toch willen de makers van Terra het niet opgeven en komen met een reddingsplan voor LUNA alsmede voor UST. Terra oprichter Do Kwon, CEO van Terraform Labs, onthulde gisteren de eerste maatregel.

Met community proposal 1164 wil het team UST redden door de basis pool vergroten. De hoeveelheid UST die geruild kan worden voor LUNA wordt dan verviervoudigd. Dat zorgt ervoor dat UST bezitter nog uit kunnen cashen, maar zorgt ook voor nog meer druk op de LUNA prijs. Het voorstel heeft inmiddels 62,6% van de stemmen voor gekregen.

Nieuwe maatregelen voor LUNA & UST

Vanochtend onthulde Terraform Labs nog meer maatregelen om deze crypto te redden. Ten eerste wil het team de overige UST tokens in de community pool van Terra vernietigen. Het gaat dan om maar liefst 1 miljard aan UST die wordt vernietigd in deze token burn. Normaliter zou deze pot $1 miljard waard zijn, maar dat is op het moment van schrijven maar $400 miljoen.

Daarnaast gaat het team 371 miljoen UST, die zijn opgeslagen (wrapped) op Ethereum (ETH), terughalen naar Terra om vervolgens ook te vernietigen. Dat betekent dat in totaal bijna 1,4 miljard UST wordt vernietigd, zo’n 11% van het totale aanbod.

Ten slotte gaat TerraForm Labs 240 miljoen LUNA tokens vastzetten om het Terra netwerk te beschermen. Doordat de koers zo hard gekelderd is, neemt de kans toe dat iemand een enorme hoeveelheid LUNA kan kopen om een zogenaamde 51% aanval uit te voeren. Deze persoon kan dan tijdelijk het netwerk overnemen, maar de vastgezette LUNA moet dat voorkomen.

Er wordt zeer sceptisch gereageerd op de voorstellen, maar de angst zit er dan ook goed in. De paniek is zelfs zo groot dat andere stablecoins momenteel iets instabiel worden. Zo verkopen mensen USDT in ruil voor USDC:

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Veel geld verdienen met de handel in crypto? 🚀Schrijf je vandaag in en ontvang een welkomstbonus

Nieuws volgen is het begin, maar geld verdien je door te handelen!

Schrijf je nu in en ontvang direct een bonus. Handel € 1000 aan handelskosten helemaal gratis :)