Uniswap prijsanalyse: UNI lijkt haar neerwaartse trend te doorbreken

Uniswap prijsanalyse: UNI lijkt haar neerwaartse trend te doorbreken

De belangrijkste hindernissen zullen waarschijnlijk zo rond de 20 EMA en vervolgens de 50 SMA liggen, zoals op de 4-uurs prijsgrafiek te zien is

Uniswap (UNI) wil graag weer opveren na een langdurige neerwaartse trend die door de crypto uitverkoop van deze week verergerd was.

De technische vooruitzichten voor de Uniswap prijs suggereren een mogelijk herstel boven de 20 dollar, dit met een hogere afsluiting op de 4-uurs prijsgrafiek. Maar de prijscurven van de RSI, MACD en het voortschrijdend gemiddelde geven aan dat er evenzo een mogelijkheid bestaat dat UNI/USD opnieuw de lagere prijszones zal gaan bezoeken voordat het tezamen met de bredere markt terug zal veren.

Uniswap prijsvooruitzicht

De UNI prijs is op het moment van schrijven, met ongeveer 2% per uur, boven het 20 dollar niveau gestegen. De kopers zullen waarschijnlijk voor een herbeproeving van de 20,52 dollar gaan, een hindernis die door het 0,236 Fib niveau met de neergaande prijsbeweging van 27,60 naar 18,33 dollar gemarkeerd wordt.

Als dit positieve plaatje nog verder verbeterd, dan kunnen de bulls zich op prijzen zo rond de 21,65 dollar en vervolgens de 23 dollar (0,5 Fib niveau) richten. Een dagelijkse afsluiting boven dit gebied stelt de kopers daarna tot een continuatie in staat boven de 24 dollar (0,618 Fib niveau).

UNI/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Uniswap zou, gezien de vooruitzichten van de 20 EMA en de 50 SMA, nog steeds moeite kunnen hebben om aan de onderkant het algehele bearishe beeld van zich af te schudden. De dalende prijscurven van de voortschrijdende gemiddelden suggereren namelijk dat op de korte termijn de kracht bij de verkopers ligt. Dit bearishe potentieel krijgt daarbij tevens steun van de RSI die in de negatieve zone verblijft.

De MACD indicator, die evenzo een strijd voor de bulls voorspelt, voegt nog wat extra geloofwaardigheid aan deze prognose toe. Op de 4-uurs prijsgrafiek is namelijk te constateren dat de MACD een bearishe crossover toont en zich onder de nullijn bevindt.

UNI/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

In dit scenario zou de verkoopdruk tot een lagere handel in UNI/USD kunnen leiden. De belangrijkste ondersteuningsniveaus bevinden zich op de 18,30 en 17 dollar, maar bij verdere verliezen zouden de bears zich waarschijnlijk op het dieptepunt van juli zo rond de 14,50 dollar kunnen richten.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.