Visa neemt Ripple (XRP) partner Currencycloud over voor uitbreiding deviezenhandel

Visa neemt Ripple (XRP) partner Currencycloud over voor uitbreiding deviezenhandel

Visa, de Amerikaanse betalingsgigant, neemt Currencycloud over, een internationaal platform dat banken en financiële technologie (fintech) bedrijven helpt met grensoverschrijdende betalingen. Visa kondigt op 22 juli middels een persbericht aan dat de bedrijven al getekend hebben.

Currencycloud is naar schatting momenteel £700 miljoen waard, oftewel $963 miljoen of 817 miljoen euro. Currencycloud werkt al samen met Visa sinds 2019 en Visa bezit al een groot aandeel van het bedrijf, dus het uiteindelijke bedrag voor de acquisitie zal lager uitkomen. De deal moet wel nog goedgekeurd worden door toezichthouders.

Currencycloud biedt ondersteuning voor maar liefst 500 banken en fintech bedrijven en begon vorig jaar zomer samen te werken met Ripple (XRP). Met de acquisitie wil Visa zijn deviezenhandel via Currencyloud uitbreiden, zegt penningmeester Colleen Ostrowski:

“De overname van Currencycloud is nog een voorbeeld van Visa die onze netwerk van netwerkenstrategie uitvoert om wereldwijde geldbewegingen te vergemakkelijken. Consumenten en bedrijven verwachten steeds meer transparantie, snelheid en eenvoud bij het doen of ontvangen van internationale betalingen.”

“Bij Currencycloud hebben we er altijd naar gestreefd om iedereen een betere toekomst te bieden, van de kleinste startup tot de wereldwijde multinationals. Het opnieuw bedenken van de geldstromen in de wereldeconomie wordt nog spannender nu we ons bij Visa voegen.”

Aldus Mike Laven, CEO van Currencycloud. In gerelateerd nieuws kondigt Visa de “herintroductie” van zijn merknaam aan samen met een nieuw icoon en een nieuwe marketingcampagne:

Eerder deze maand kondigde Visa aan dat het bedrijf maar liefst $1 miljard aan betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) heeft verwerkt in de eerste helft van 2021. Het bedrijf kondigde toen aan dat het nu met maar liefst 50 grote crypto-bedrijven samenwerkt.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.
Leer investeren en traden

Crypto Masterclass

Leren over Bitcoin en cryptocurrency, beleggen en economie, volledig gratis >>
Ja, ik wil de gratis Masterclass volgen
close-link