Waarom zijn zoveel cryptocurrency exchanges niet in de VS beschikbaar?

Waarom zijn zoveel cryptocurrency exchanges niet in de VS beschikbaar?

Wereldwijd zijn inmiddels een groot aantal landen bezig met een mogelijke regulatie rondom cryptocurrencies. In de Verenigde Staten hebben ze al meerdere regels en wetten ingevoerd. Verwacht wordt dat het aantal regels en wetten in de toekomst verder toeneemt. Deze regels en wetten voorkomen dat veel exchanges momenteel in de VS opereren. In dit artikel worden hierover 4 onderwerpen uitgelicht.


Vereisten Know-Your-Customer

Een belangrijke reden voor autoriteiten over eventuele zorgen over cryptocurrencies is dat het relatief anoniem is. Hierdoor zou het theoretisch relatief eenvoudig gebruikt kunnen worden om misdaad te financieren of om geld dat opgehaald is door illegale activiteiten wit te wassen. Hier is echter iets op gevonden, namelijk de ‘Know-Your-Customer’-procedure. Wereldwijd wordt deze procedure al regelmatig ingezet, waarbij gebruikers een foto van hun ID, paspoort of rijbewijs moeten opsturen ter identificatie. Hierna krijgen zij over het algemeen toegang tot alle functies die het platform te bieden heeft.

Het proces wat hieruit opvolgt wordt echter niet door iedereen goed ontvangen. Zowel klanten als exchanges raken soms gefrustreerd door de stappen die betrokken zijn bij de inmiddels strikte KYC-processen. Waar klanten meerdere stappen moeten doorlopen voordat zij toegang krijgen tot het (volledige) platform, krijgen exchanges erg veel extra werk aan het controleren van de documenten.

Het komt hierdoor wel eens voor dat een exchange ervoor kiest om dergelijke KYC-processen niet te implementeren. Zij vragen dan ook niet om persoonlijke gegevens. Het gevolg hiervan is dat zij niet mogen opereren in verschillende landen wereldwijd, waaronder de VS.


Handel in derivaten

Ook de handel in derivaten mag niet in de VS. Derivaten zijn financiële instrumenten waarmee handelaren als het ware kunnen wedden op de toekomstige prijs van bijvoorbeeld de top cryptocurrency Bitcoin (BTC). Handelaren kunnen hier kiezen om short of long te gaan. Door short te gaan wedden ze als het ware dat de prijs daalt. Wanneer ze echter Long gaan, wedden ze dat de prijs omhoog gaat. Cryptocurrency gerelateerde derivaten zijn voornamelijk over het laatste jaar wereldwijd enorm in populariteit gestegen.

Het is voor een cryptocurrency exchange niet zo vreemd om een dergelijke functie aan te bieden. Wanneer zij dit echter doen, ontvangen ze in de VS geen licentie om te mogen opereren. Om deze reden opereren ze simpelweg niet in de VS, of blokkeren ze gebruikers uit dit rechtsgebied toegang tot deze optie. Op deze manier wordt geprobeerd om het risico dat bij cryptocurrency, en zeker bij dit type beleggen komt, te vermijden. De VS houdt hier strikt toezicht op: zo wordt de populaire crypto-exchange Binance bijvoorbeeld momenteel door de IRS onderzocht. Zij zouden Amerikaanse gebruikers toch toegang hebben gegeven over verboden functies, waarvoor zou mogelijk beboet zullen worden. Het onderzoek loopt nog, waardoor niet bekend is of Binance hier daadwerkelijk schuldig aan gaat worden bevonden.


Staats specifieke Wetten en Regels

Verschillende staten in de VS hebben een verschillende benadering als het komt op crypto-regulatie. Waar de ene staat erg open is tegenover crypto, is de andere staat nog niet zo ver.

Sommige staten, waaronder Colorado, Ohio en Wyoming hebben inmiddels al crypto-vriendelijke wetten ingevoerd. Dit omdat ze de snelgroeiende cryptocurrency-industrie willen aantrekken. Andere staten, zoals New York en Washington, hebben juist erg strikte eisen omtrent crypto en de bijbehorende activiteiten. Om deze reden zijn bepaalde crypto-exchanges in sommige staten van de VS wel beschikbaar, maar in andere staten juist niet.


Belastingen en overige rapportage

Bedrijven die met geld te maken hebben door onder andere geldservices aan te bieden, moeten hierover gedetailleerde gegevens bijhouden en contante transacties van ten minste $10.000 moeten aan de IRS gemeld worden.

Dit heeft als doel om uiteindelijk (crypto) belastingontduiking zo goed mogelijk te vermijden. Hier wordt ook regelmatig op gecontroleerd, zo moesten de crypto exchanges Kraken en Coinbase onlangs informatie verstrekken over Amerikaanse belastingbetalers op hun platformen. Alhoewel slechts de hoogstnodige gegevens gedeeld worden, moet dit allemaal opgeslagen en beveiligd worden. Niet iedere crypto exchange doet dit even goed, waardoor het kan zijn dat zij om deze reden geen licentie krijgen om in de VS te mogen opereren.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.