Wat is Ethereum? Oprichter legt het persoonlijk uit aan Ashton Kutcher en Mila Kunis!

Wat is Ethereum? Oprichter legt het persoonlijk uit aan Ashton Kutcher en Mila Kunis!

Ashton Kutcher, bekend van onder andere That ‘70s Show, Two and a Half Men en MTV’s Punk’d, plaatste gisteren plotseling een filmpje over cryptocurrency op Twitter. In het filmpje vraagt Kutcher aan zijn vrouw Mila Kunis, ook bekend van That ‘70s show en Family Guy, wat crypto, blockchain en decentralisatie zijn.

Kunis geeft enkele simpele antwoorden, maar heeft vooral moeite haar lach in te houden. Vervolgens vraagt Kutcher wat Ethereum (ETH) is en plotseling verschijnt niemand minder dan Ethereum oprichter Vitalik Buterin in beeld bij het stel thuis om de vraag te beantwoorden:

 “Ethereum is een blockchain voor algemene doeleinden. Dus in tegenstelling tot andere blockchains, zoals bijvoorbeeld Bitcoin, die alleen rond één applicatie zijn ontworpen als digitaal geld, is Ethereum een open platform waar mensen hun eigen applicaties bovenop kunnen bouwen.

Alles wat bovenop Ethereum is gebouwd, is beschermd en beveiligd en alles wordt gecontroleerd door een netwerk van duizenden computers over de hele wereld die elke transactie op de blockchain beschermen.

Omdat het een programmeertaal ondersteunt, hebben ontwikkelaars deze onbeperkte creativiteit in wat voor dingen ze daadwerkelijk op Ethereum kunnen maken. Dus je kunt Ethereum gebruiken voor cryptocurrencies, voor NFT’s, of heel veel andere dingen.”

Aldus Buterin. “Klinkt logisch,” antwoordt Kutcher met een enigszins sarcastische toon. Het hele gebeuren lijkt voornamelijk een marketingplooi te zijn ter promotie van “Stoner Cats” een reeks non-fungible tokens (NFT) van Kunis en een nieuwe animatie serie voor “volwassenen.” Investeerders die een Stoner Cat NFT kopen krijgen toegang tot exclusieve content. Als genoeg NFT’s worden verkocht, dan wordt de animatieserie ontwikkeld en worden wellicht meer van zulke projecten in de toekomst gemaakt.

Kijk hier voor het originele artikel

Crypto Masterclass

Crypto nieuws

Chris volgt het laatste crypto nieuws op de voet en houdt op cryptocurrency-nieuws.nl zoveel mogelijk voor je bij. Al jaren is Chris bezig met beleggen in Bitcoin, cryptocurrency en de woningmarkt.